Det er vigtigt, at du altid kan føle dig sikker i dit hjem.
Bare i 2018 oplevede den danske befolkning indbrud i 29.000 husstande. Selvom der er sket et fald i antallet af indbrud de seneste 10 år, er tallet stadig højt.
Har du først oplevet at få indbrud med en traditionel lås, overvejer du måske at gå den digitale vej med en elektronisk lås for mere sikkerhed i hjemmet.
Det kan et smart home låsesystem hjælpe dig med.
Der findes i dag et hav af digitale låsesystemer, som tilbyder forskellige systemer. Hver med deres fordele og ulemper.
Find ud af, hvilket låsesystem passer bedst til i dit hjem, så du kan føle dig tryg døgnet rundt.
1. Elektronisk kodelås til hoveddøren
Fordele: Med en elektronisk kodelås slipper du for at bruge en mekanisk nøgle til din hoveddør. Låseenheden kan både låses op med en digital nøglebrik eller en sikker kode.
Du skal derfor ikke bekymre dig om at miste dine nøgler, da du altid har adgang til hjemmet med tal-koden
Ulemper: Har du små børn, kan det være en udfordring for dem at huske koden til låsen.
Elektroniske låse kan installeres til enhver hoveddør. Bor du i lejlighed kan du stadig være afhængig af at bruge en fælles nøgle til yderdøren.
2. Fingeraftrykslås for hele familien
Fordele: Kodesystemer med fingeraftrykslås giver dig det præcise overblik over, hvem der har adgang til dit hjem. Og du slipper for nøglen, da din finger er din sikkerhed til dit hjem.
Ulemper: Strømforbruget kan være særlig højt med denne type låsesikring.
Dertil hænder det, at fingerscanneren ikke kan læse din finger, hvis det har regnet, eller der sidder snavs på låsen. Derfor er det en god ide at skanne mere end en finger for adgang.
3. Smart phone samler dine koder et sted
Fordele: Smart devices bliver mere intelligente – og det gør dit hjem også. Overvejer du at skifte dit låsesystem, kan det være værd at samle sikkerheden på din smartphone.
Fordelen er især, at det bliver fleksibelt at få adgang til hjemmet, nu hvor adgangen ligger et sted sammen med dine koder.
Ulemper: Bliver din telefon stjålet eller hacket kan det give problemer for adgang til hjemmet. Men som ved ethvert sikkerhedsbrud, skal du sørge for at rapportere problemerne til dit låsefirma.
Det er en god idé at have koderne sikkert backet up på en computer. Så kan du ændre koder, hvis mister din smartphone.
Digitale låsesystemer og strømsvigt
De fleste digitale systemer er drevet af elektrisitet.
Derfor kan du måske frygte at dine låse og hjemmets sikkerhedssystem ikke virker i situationer, hvor strømmen svigter.
Det er dog en myte, at dit hjem ikke er i sikkerhed, hvis strømmen går.
Mange elektroniske låse har et indbygget batteri, der sikrer, at de kan fungere som normalt, hvis de mister strømforbindelsen. En mindre udfordring kan være, at din lås mister forbindelsen sin trådløse forbindelse til din låseenhed.
Det betyder, at du i stedet ‘manuelt’ styrer dine låse henne vil selve din installerede keypad frem for din trådløse systemforbindelse.
Få mere at vide om, hvilke energikilder der driver dit hjem i tilfælde af du bliver ramt af strømsvigt.