Gode råd til opsætning af router

router

Driller det med opsætningen af din nye router?

Så læs vores 3 tips til, hvordan du får bedre WiFi, et hurtigere internet og en bedre forbindelse, når du opsætter din router korrekt.

Hvor skal jeg placere min router?

De fleste af os bruger i dag WiFi til at gå på nettet. Det er nemt og hurtigt – samtidig med, at du slipper for at skulle føre et kabel fra din computer eller digitale enhed til din router.

Placeringen af din router er dog uhyre vigtig.

Din router skal placeres centralt, højt og med et minimum af forstyrrelser. Det betyder, at du ikke skal stille den lige op ad en betonvæg eller et vindue, der kan forstyrre signalet.

Da routeren i sig selv har brug for et kabel fra din internet- eller kabel tv-slutdåse, kan det være nødvendigt at føre et kabel til den mest optimale placering. Det er derfor en god idé at anskaffe sig et ordentligt internetkabel og de rette arbejdshandsker, så du ikke får fingrene i klemme eller slår dem, når du skal fastsætte kablet.

BEMÆRK: Du kan risikere at kablet knækker indvendigt eller bliver bøjet så meget, at forbindelsen bliver værre. Det er derfor en god idé at køre en hastighedstest før og efter, du har installeret dit nye routerkabel.

Bridge Mode – tilslut en separat router

Hvis routeren, du har fået med fra din teleudbyder, kan du altid tilslutte din egen router. 

Mange af udbydernes egne routere er ofte lidt gamle – og sjældent blandt de bedste. Hvis du får internet via fibernettet eller kabel tv-stikket (COAX), kan du desværre være tvunget til at bruge deres router. Men du kan sætte den i bridge mode, så du i stedet mindste kan få et bedre WiFi.

I Bridge Mode modtager og sender din teleudbyders router stadig data mellem dig og resten af internettet. Men det gør det muligt for dig at bruge en separat router til at håndtere selve WiFi’et i dit hjem.

Du finder Bridge Mode i din routers administrative kontrolpanel. Det kan du få adgang til ved at skrive “192.168.0.1” eller “192.168.100.1” i din internetbrowser. Herefter skal du logge ind med det brugernavn og password, der står skrevet på din router.

Når du har slået bridge mode til, skal du huske at tjekke, at din nye router er tændt og ikke selv sat i Bridge Mode.

Port Forwarding – få en hurtigere gaming-oplevelse

Ved Port Forwarding skaber du en tunnel mellem din computer/spilkonsol og en anden server. Det er især nyttigt, hvis du spiller online multiplayerspil, da port forwarding gør din forbindelse hurtigere, minimerer ventetid i lobbyen og forbedrer din ping.

Du opsætter din port forwarding ved at tilgå din routers kontrolpanel.

Når du er i kontrolpanelet er der ofte en menu, der hedder “Port Forward” eller “Forwarding”. 

Her skal du indtaste IP-adressen på din egen computer eller konsol. Den kan du finde i din konsols indstillinger. Bagefter skal du indtaste TCP- og UDP-portene på det spil, du skal spille. Du kan finde en liste over TCP- og UDP-portene til de mest populære spil på PortForward.com/Games.

Når det er gjort, har du opsat port forwarding i din router!