Sådan undgår du at blive scammet i din online boligsøgning

house-searching-concept-illustration_114360-375

Er du igang med din boligsøgning, er der en stor sandsynlighed for, at du på ét eller andet tidspunkt gennem din boligrejse skal gennem noget online boligsøgning.

Vi kommer derfor her med nogle tips til, hvad du kan gøre for at undgå at havne i en ubehagelig situation.

 

Se altid stedet i virkeligheden

En af grundreglerne, ved online boligsøgning, er, at man altid skal huske at gøre sin research 100%. Det indebærer blandt andet, at se boligen i virkeligheden, før man investerer i den. Det kan både være for at tjekke op på, om det er et virkeligt sted, men det handler i lige så høj grad om at se, at stedet ligner sig selv på billederne og ikke har en masse skjulte skavanker.

 

Online research

En af de positive ting ved at gøre sin online research grundigt er at internettet aldrig glemmer. Det kommer til din fordel, fordi det betyder, at du kan google udlejers navn, email, adressen mv. for at få en indblik i, om vedkommende tidligere har scammet, postet mange andre annoncer eller lignende.

 

Tjek aktuelle markedspriser

Om du står og skal leje eller købe en bolig, så er det vigtigt at få dannet sig et overblik over, hvad den generelle efterspørgsel er, samt hvad folk i samme område betaler for deres bolig. Hvad er lejlighederne eller husene i samme område eksempelvis blevet solgt til i løbet af de sidste par år? Eller hvor meget betaler lejere for deres sted?

Når du først har fået en grundforståelse for medianen, kan du meget nemmere gennemskue, hvis noget lyder for billigt, eller om udbyder efterspørger for meget for en bolig.

Er du stadig i tvivl, kan du også altid tage fat i en købermægler, der altid er på købers side, og kan hjælpe med at sørge for en problemfri boligkøbsproces for dig.

 

Brug en platform der verificerer brugere

Hvis du bruger en udlejningsplatform, kan det være svært at gennemskue, om alle opslåede annoncer er lige troværdige. Tjek derfor op på om den platform, du kigger på, verificerer udlejere. På den måde sikrer du dig, at vedkommende er blevet tjekket af platformen, hvilket gør hele processen mere transparent.

 

Betaling

Overfør aldrig penge før du har set stedet. Og når du endelig skal betale, hvis det eksempelvis er leje, så betal aldrig kontant eller til en udenlandsk bankkonto. Her er det nemlig ikke sikkert, at du kan få dine penge tilbage, hvis der skulle være noget. Det gælder især for udlægning af depositum ved lejeopstart. Grunden, til at scammere efterspørger betaling kontant, er, at pengene simpelthen ikke kan spores.

 

Og så husk – hvis det er for godt til at være sandt, så er det det nok også.

Held og lykke med boligsøgningen!