Tips til at købe smykker sikkert på nettet

Sikker online shopping

Online handel er eksploderet indenfor de seneste par år, og der er efterhånden ikke meget, du ikke kan købe online og få sendt direkte til din dør – dette gælder også dyrere smykker med diamanter og andre ædelsten. 

Uanset om du er på jagt efter øreringe, halskæder eller vielsesringe bør du altid sikre dig, at webshppen du bestiller fra, er sikker at handle på. Vi har derfor samlet fire tips til hvordan du sikre dig, at du kan shoppe smykker sikkert på nettet. 

Undersøg hjemmesidens autoritet

At købe dyre smykker online kan for nogle være svært, og det er derfor vigtigt at du som forbruger tjekker webshoppens autoritet. Vi har derfor samlet nogle tips til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber dine smykker online. 

Certificeringer og mærker

En god tommelfinger for at undgå at handle på falske webshops er, at kigge efter certificeringer og mærker. Nogle af disse certificeringer og mærker er eksempelvis e-mærket. E-mærket har udviklet en chrome-udvidelse, som du kan downloade: SIKKER SHOPPING. Når du har installeret udvidelsen klikker du på den, når du er på en webshop. Her vil der stå, om hjememsiden er sikker at handle på. Vi har her et eksempel fra Dirks Jewellery:

e-mærket Dirks Jewellery

Billigere varer

Er du havnet på en webshop, hvor priserne er lidt for gode til at være sande? Så er de det sikkert også. Selvom det kan være fristende at købe et par Ole Lynggard Copenhagen øreringe til 10.000 kr. i stedet for at købe samme par til 25.000 kr. bør du 

Sprogfejl

Når du kigger hjemmesiden igennem læser det indhold de har stående, fremkommer der så stavefejl? En hjemmeside hvor der fremkommer mange stave- og grammatiske fejl bør få dine alarmklokker til at ringe. Hjemmesider hvor mange af disse fejl forekommer er fordi en computer oversætter teksten, hvilket kan indikere en falsk hjemmeside. 

Fortrydelsesret

Læs altid webshoppens fortrydelsesret igennem. Hvor lang tid har du, hvis du vil returnere dine varer? Hvordan reurnerer du dine varer? Hvornår kan du forvente, at dine penge kommer ind på din konto igen, når du har returneret dine varer? Er fortrydelsesafsnittet ikke fyldestgørende bør du genoverveje at handle på webshoppen.