Tips til et sikkert feriekøb online

Du har brug for at komme væk, slappe af og kun skulle træffe beslutninger om, hvilke podcasts og lydbøger, du skal høre. Så du laver en søgning på nettet, og kort tid efter svømmer dine annoncer over med ferietilbud. Nogle lidt for gode, måske.

Du har sikkert oplevet spam-reklamer med meget billige ferier, når du browser rundt på nettet og kunnet identificere, at det netop er spam.

Men hvordan sikrer du dig, at den hjemmeside, du køber en rejse eller overnatning fra, er helt legitim og lovlig, hvis alt ellers ser okay ud?

Vi har her samlet nogle tips til, hvad du skal kigge efter, når du er igang med en søgning efter overnatningsmuligheder – hvad end det er eksotiske rejser i udlandet eller naturskønne staycations herhjemme i Danmark.

Til at illustrere det, har vi brugt Owayy som case, der udbyder unikke overnatningsmuligheder i Nordeuropa.

 

1. Identificér om siden er sikker

Når du klikker dig ind på en hjemmeside, kan du ud fra URLen bedømme, om siden er sikker. Hvis der fremgår en lås eller indgår et “s”, og der dermed står “https://”, indikerer det, at siden benytter sig af sikker kryptering for kommunikation mellem server og browser.

 

2. Tjek ordvalg og stavning

Spam sider vil oftest ikke have ordentlig styr på stavning. Hvis hjemmesiden har flere sprogversioner, kan du også her tjekke, om det ligner noget fra Google Translate. Hvis der er mange fejl, er siden højst sandsynlig ikke legitim.

 

3. Lav en hurtig Google-søgning

Lav en god gammeldags Google-søgning på ferieudbyderen. Dukker der noget op om dem? Hvis ja, er det fra troværdige sider og er omtalen god? Det kan give et godt fingerpeg.

 

4. Vær opmærksom på kopi-hjemmesider

Scammers kan nogle gange benytte sig af kendte logoer på deres hjemmeside. Så tjek at alt andet ser okay ud, på trods af at det ser ud som, at siden hører til et kendt og lovligt brand.

 

5. Læs det med småt

Når du betalingen, så læs det med småt. Tjek at bookingen ikke binder dig unødigt til noget eller sælger mere eller mindre, end hvad du betaler for.

 

Til slut – hør dine venner og bekendte, om de kender udbyderen. Og i sidste ende, så følg din mavefornemmelse.

Virker det for godt til at være sandt? Så er det det nok også.

 

Safe travels!