5 steps til at handle sikkert på nettet

Mange danskere har oplevet at blive snydt på nettet. Enten har de oplevet bedrageri, at varerne de havde købt var kopivarer, webshoppen vil ikke refundere deres penge ved returnering, de er blevet lokket ind i et skjule abonnement eller trækker beløber som der ikke er blevet godkendt.   

Vi har her samlet en lille oversigt over, hvordan du som forbruger i så vidt et omfang som muligt kan handle sikkert på nettet. 

Vi har i dette indlæg valgt at benytte webshoppen ØNSK som case. ØNSK sælger økologisk og bæredygtig kaffe på nettet direkte fra bønderne i Nicaragua samt kaffeudstyr og kaffemaskiner  til både private og virksomheder – som enkeltstående salg eller som abonnement.

Dette skal du kigge efter

 1. Først og fremmest skal du have et kritisk øje til en webshops hjemmeside. Er den visuelt ikke i orden? Er der mange stavefejl? Er der ikke billeder af produkterne de sælger?
  Hvis du kan nikke ja til disse ting, så er det vores anbefaling, at du genovervejer om dette er en webshop du vil handle på. Virker hjemmesiden til gengæld pålidelig, er æstetisk flot og nem at navigere i, ligesom vist på nedenstående billede, så er du allerede godt på vej til at få en god købsoplevelse på nettet.

  ØNSK forside
 2. Tjek op på generelle informationer omkring virksomheden bag webshoppen. Har de et CVR nummer? En adresse? Informationer om forsendelse, returnering og muligheder for at komme i kontakt med dem?ØNSK oplysninger 
 3. Tag et kig på webshoppens Trustpilot profil. Hvad fortæller andre kunder om webshoppen? Lever produkterne op til deres forventninger? Havde de generelt en god købsoplevelse?
  Trustpilot er en enorm god platform så du kan se, hvad andre kunders oprigtige mening om en webshop har været – og du kan være helt sikker på, at negative anmeldelser nok skal være synlige, hvis en kunde har haft en dårlig oplevelse.

  ØNSK Trustpilot 
 4. Sociale medier er også glimrende platforme benytte sig af, hvis du ønsker at lære mere om webshoppen og virksomheden. Hvor mange følgere har deres sider? Lægger de relevant indhold op? Hvordan interagerer følgerne med deres indhold?ØNSK sociale medier

 5. Er du nået frem til den konklusion, at webshoppen er pålidelig og at du gerne vil handle hos dem, så tjek op på din indkøbskurv inden du går igennem med købet. Derudover det vigtigt at du tjekker om det samlede beløb stemmer overens med priserne på varerne? Hvordan kan du få varerne leveret? Er der forskellige betalingsmuligheder?

  ØNSK betalingsmetoder

Husk, dette er ikke en endegyldig guide til at du altid kommer til at handle sikkert på nettet. Dette er en god guideline til at kigge kritisk på en webshop og virksomheden generelt, så du kan få sorteret langt de fleste risiko fyldte webshops fra fra starten.