Booking af rejser : det du skal være opmærksom på

Efter mere end 2 år med Covid19 har rejsebranchen været ramt af meget usikkerhed, og både rejsearrangør og rejsende har været stillet i nogle svære situationer. Heldigvis ser det ud til, at vi for en stund endelig kan drømme os væk til eksotiske destinationer. Pandamien har lært os, at det er en rigtig god ide at undersøge sine rettigheder i tilfælde af, at vi rammes af uheld.

Læs med her og bliv klogere på nogle af ting, du bør være opmærksom på når du booker rejser til drømmedestinationen online.

Er din rejsearrangør i den af Rejsegarantifonden?

Rejsegarantifonden er din økonomiske sikkerhed i tilfælde af, at rejsearrangøren skulle gå konkurs eller på anden vis må aflyse din rejse. Det er vigtigt, at du undersøge hvorvidt udbyderen af rejsen er en del af rejsegarantifonden. Faktisk er det lovpligtigt, at en virksomhed der er etableret i Danmark og som sælger pakkerejser skal være en del af rejsegarantifonden – men for en sikkerhedsskyld bør du undersøge dette inden rejsen bookes. De fleste rejsearrangører, som eksempelvis sælger eksotiske rejsemål, bør skrive om rejsegarantien på deres hjemmeside. 

Hvis ikke de selv informerer om det på deres hjemmeside, er det en god ide at tage direkte kontakt til arrangøren – og spørg gerne efter en bevis hvis de siger ja. Det er især ved eventuelle konkurser, at rejsegaranti fonden står klar til at hjælpe. 

Hvad er Covid19-situationen i destinationslandet

Selvom vi har haft en periode, hvor Covid19 ikke har fyldt så meget i Danmark er den stadig aktiv i andre lande. Det er derfor vigtigt, at du undersøge hvorvidt destinationen er vurderet som et grønt, gult eller rødt land i forhold til Corona-situationen. Dette kan nemlig have indflydelse på, hvilke rettigheder du har i tilfælde af at rejsen skulle blive aflyst. Et godt sted at kigge hen er på udenrigsministeriets hjemmeside hvor der findes vejledninger til mange specifikke destinationer.

Endvidere bør du læs op på flyselskabets reglementer i forhold til corona-regler, og hvordan du er dækket ved dem i tilfælde af at rejsen skulle blive aflyst. Det kan nemlig varierre fra selskab til selskab hvorvidt du er dækket eller ej. I de fleste tilfælde vil man tilkøbe en Covid19-forsikring. 

Køb de rigtige rejseforsikringer gennem dit forsikringsselskab

Når det kommer til rejseforsikringer er det meget forskelligt hvad og hvordan du er dækket. Det findes også forskellige typer af rejseforsikringer – både dem som hjælper dig før rejsen begyndes og mens rejsen er i gang. Når du tilkøber en rejseforsikring er der selvfølgelig en udgift, men til gengæld får du også en tryghed som er rar at have hvis uheldet er ude. Der findes rejseforsikringer, som også dækker hvis du rammes af uheld mens du er afsted – f.eks. Ved mistet bagage eller hvis du rammes af Covid19 og skal isoleres efter rejsen er slut.

Endnu engang er det vigtigt, at du undersøge situationen på destinationen. Rejser du til et land, som er rødt inden afrejse er du ikke sikker på at forsikringen dækker. Du kan undersøge en masse selv, men ofte er det bedst at tage en snak med en ansat ved forsikringselskabet som kan hjælpe dig med at forstå præcis hvordan du er dækket samt hvilken rejseforsikring der passer til dit behov.