Online boligsider: Lær at finde vej i junglen

Online boligsider kan måske umiddelbart fremstå ens – de udlejer alle boliger, butikslokaler eller andre erhvervslejemål. Men i realiteten er der stor forskel på, hvad du får, når du går ind på diverse boligsider.

 

Forventningsafstemning 

Når du er på udkig efter et lejemål af den ene eller anden slags, kan det være en god idé, at gøre op med dig selv, hvad du egentlig forventer af din boligsøgning. Vil du gøre benarbejdet selv, eller søge hjælp hos en ejendomsmægler? Er du på udkig efter en privat udlejer eller leder du efter større foretagende inden for branchen? Et godt bud på en all around online udlejningsside kunne f.eks. være Kereby, der både gør sig i erhvervslejemål og udlejning af private boliger og samtidig har et dedikeret team bag, der sørger for, at lejemålet er i tip top stand og samtidig rådgiver om alt det juridiske. 

Når først dine forventninger er klare og retningen er sat, går resten af processen ofte mere glat.

 

Bolighaj eller ej? 

Uanset om du er expat der søger bolig, en virksomhed der leder kontor til leje eller måske leder efter ledige butikslokaler, så findes der et utal af boligsider, du kan dykke ned i.  

Der har i løbet af de seneste år været flere eksempler på folk, der prøver at snyde de boligsøgende ved f.eks. at udgive sig for at have et ledigt lejemål, men slet ikke have det,en såkaldt bolighaj, eller måske fortier eller skjule diverse skavanker ved lejemålene. Det er fælder, der kan være nemme at falde i, men også fælder, der er til at undgå, hvis du har en lille smule kendskab til boligsiderne eller blot følger få guidelines. 

 

Tre enkle, men effektive, tips til en sikker bolig-eller lokalesøgning: 

  • Tjek boligsiden ud – hvem ejer og styrer den, og hvordan er retningslinjerne derinde? 
  • Læs annoncerne grundigt igennem. Stemmer billederne overens med beskrivelsen? Er prisen realistisk? Er det hele for godt til at være sandt, så er det det måske. 
  • Tjek om du lejer af en privat eller en virksomhed.