Certificeringer – det bedste til dine børn

Der er ingen tvivl om, at dine børn fortjener det bedste, men det kan være en jungle af finde ud af, hvad der egentlig er godt og skidt. Gennem årene har der været diskussioner om babytøj, baby mad og meget mere. Nu er det heldigvis blevet nemmere at gennemskue, hvornår et legetøj, ikke er optimalt til dit barn.

Her er en miniguide til, hvad du som minimum skal kigge efter, når du shopper legetøj til dit barn. 

Børnelegetøj og certificeringer

CE mærket 

Det første du kan kigge efter, er det for mange velkendte CE mærke. Alt legetøj, der sælges i Danmark, skal have dette mærke påsat af fabrikanten, og det fortæller, at legetøjet lever op til en lang række krav inden for sundhed, sikkerhed og miljø. I Danmark er det Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, som overvåger, at reglerne bliver efterlevet, men det er mærket er ikke kun gældende i Danmark, men i hele EU. Det er derfor en god idé, at holde sig til EU produceret legetøj, når du shopper legetøj til dit barn. Her kan du kan med fordel handle på nettet hos forretninger, der har det meste, du kan få brug for, som f.eks. Olila.dk, hvor du kan få til alle aldre. 

Det er langt fra alle af de mærkede produkter, der bliver testet af myndigheder, inden de må sælges. Der bliver derfor oftest foretaget stikprøvekontrol på produkter, hvor mærkningen udelukkende foregår internt i virksomheden.

Advarselsmærket 

Er du på udkig efter legetøj et helt lille barn under 3 år, skal du også være på udkig efter et advarselsmærke, da helt små børn kræver ekstra opmærksomhed. De skal nemlig helst ikke have legetøj, der indeholder små dele, som kan sluges eller i værste tilfælde ende med at sætte sig fast i luftvejene på barnet og kvæle barnet.  

Hvis legetøjet er ment til børn over 3 år, men stadig er farligt for børn under 3 år, skal du både kigge efter ordet “Advarsel” og advarselsmærket. 

Vil du læse mere om overvejelser, du kan gøre dig, inden du køber legetøj til dit barn, kan gå til sikkerhedsstyrelsen.dk og finde mere info.