Salg af elbiler er fordoblet

Nem ladeboks til elbil

Den grønne omstilling er i rivende udvikling. Det ses specielt for markedet for el-biler, som har været stødt stigende og specielt de sidste par år, er der sket en udvikling i danskernes købevaner. Og undersøgelser viser, at bestillingsordrerne endnu ikke har peaket. 

Eksplosiv stigning ifølge De Danske Bilimportører

En ny rapport fra De Danske Bilimportører viser, at antallet af indregistrerede el-bil er vokset eksplosivt det seneste år. Siden maj 2021 er der blevet indregistreret præcis 80.072 el-biler, hvilket ikke bare er en rekord, men også over dobbelt så mange som samme tid sidste år, samtidig med, at salget af personbiler faldet. Lige nu er der dog flere, der må kigge langt efter deres bestilte nye el-bil. 

Administrerende direktør hos De Danske Bilimportører, Mads Rørvig, siger:

“Danskernes bilkøb bliver stadig mere elektrisk. Vi forventer, at bestanden af elbiler over de kommende år vil stige markant, når leverancesituationen normaliseres, og bilproducenterne løbende lancerer nye bilmodeller i alle priskategorier,”

Hver tredje bil er opladelig 

Med den stigende efterspørgsel på el- og hybridbiler, er det givet, at der er behov for flere ladestandere til disse i bybilledet over hele landet. Heldigvis tyder markedet på, at disse er godt på vej. Med virksomheder som Lible.dk, der laver ladebokse og tilbehør og installere disse, på både udlejnings- og ejerbasis, gør de det nemt, hurtigt og effektivt for forbrugeren og den nye bilejer, at få ladet sin bil op, uden at skulle gøre det store selv. Du kan læse mere om Lible og deres services her.