Kan rekruttering foregå online?

Du er lige blevet ledig og er på udkig efter et nyt job. Men hvordan kommer du egentlig bedst videre? I dag foregår jobsøgningen i høj grad online, men kan du egentlig stole på alle de online netværkssider, rekrutteringsbureauer og jobportaler? Og hvordan får du mest ud af dem. Vi guider dig her igennem et par gode råd til din jobsøgning.

job rekruttering
Job rekruttering

Få hjælp udefra til jobsøgningen 

Mange tyr til sit personlige netværk af kollegaer, venner, familie eller andet, når de skal på udkig efter et nyt job. Hvad alle måske ikke tænker over, er at det kan være en god idé at søge assistance udefra hos f.eks. et rekrutteringsbureau. Søger du hjælp hos et bureau som f.eks. Hays, får du nemlig ikke bare hjælp til at finde de rigtige jobs, du får også guides og råd til alle steps i jobsøgningsprocessen – både ift. CV, opstartprocessen og kontraktforhandlinger. Ofte er de også specialister inden for udvalgte brancher og erhverv, så som IT, Finance eller Sales og Marketing og de kan derfor hjælpe dig med at finde den helt rigtige stilling. 

Online vs. offline jobsøgning

Et spørgsmål der også ofte bobler til overfladen ift. jobsøgning er online vs. offline. Skal du ty til alle de online jobportaler eller skal du satse på word of mouth med dine bekendte eller noget helt tredje. Det kan være svært at hitte ud af, og det er vigtigt at huske, at det ene på ingen måde udelukker det andet. Med en rekrutteringsvirksomhed som tidligere nævnte, kan få ofte få både online og offline rådgivning

Intet rigtigt eller forkert 

Som slutnote er det vigtigt at pointere, at der findes ikke noget rigtigt eller forkert, når det kommer til jobsøgning. Du skal gøre, hvad der føles rigtigt for dig – om det så er at lave et fængende LinkedIn opslag, oprette profiler på diverse jobportaler eller søge professionel hjælp hos en rekrutteringskonsulent.