Tips til at handle samlerobjekter

Langt fra alle ting gør det, men en del ting stiger i værdi, jo ældre de bliver. Men at handle samlerobjekte eller guld fra andres gemmere kan være risky business og du kan både risikere at betale alt for meget ift. hvad genstanden egentlig er værd eller blive snydt med en kopi og meget mere. Du får derfor her et par tips til at undgå at blive snydt, når du er på udkig efter samlerobjekter. 

PokemonkortGrundig research

Måske har du noget helt bestemt tæt på hjertet, du samler på, eller måske går du efter varer, der har potentiale til at give den største værdi retur. Uanset hvad du er på udkig efter, er det altid en god idé at lave grundig research. Her kan du undersøge, hvad du egentlig vil have, hvad nyprisen er og hvad der faktisk giver mening at investere i. På den måde kan du også tilpasse dine egne forventning er godt klædt på til eventuelle prisforhandlinger.

Et eksempel kunne være de populære pokemonkort, der i den grad nyder endnu en storhedstid. Her er det en god idé at tjekke hjemmesider, der forhandler produktet, så som PokemonWeb, for at danne sig et godt overblik over de mange forskellige varer.

Fysisk møde

Som udgangspunkt er det altid fordelagtigt at prøve at stable et fysisk møde på benene. På den måde kan du både se, lugte og vurdere produktets stand og du kan dermed undgå at blive snydt på den måde. Ved et fysisk møde kan det også være en del nemmere at forhandle om prisen på varen. Der kan f.eks. være en skade, som sælger i første omgang ikke havde oplyst om, eller at kvaliteten bare er ringere – alt sammen kan bruges til at forhandle prisen ned og i sidste ende give dig en større profit, ved en evt. videresælgning.

Kvittering eller anden verificering 

Kvitteringer eller anden form for verificering er altid en god go-to, hvis du vil sikre dig autensiteten af varen du er interesseret i. Spørg derfor altid efter den originale kvittering, eventuel garanti eller verificering af varen. Det er også den bedste måde at sikre sig mod fejlagtigt at tilkøbe sig hælervarer. Det er selvfølgelig ikke altid muligt at få kvittering på genstande med en del år på bagen, men det skader aldrig at spørge.