Køb sikker second hand

Second hand, genbrug og vintage – kært barn har mange navne og lige præcis dette kære barn har haft en del medvind på markedet de sidste mange år i forbindelse med det øgede fokus på genbrug, mindre spild og generel grøn omstilling. På nær loppemarkeder foregår en del af handlen med disse varer online og hvis du er ny i verden af second hand, vintage eller genbrug, så kan det være svært at hitte rede i, hvornår afsenderen er reel og hvornår, du potentielt bliver snydt. Her får du nogle få, men effektive råd, til når du handle i secondhand junglen online. 

Second hand shopping
Second hand shopping

Sportsudstyr 

Er du ude og skal handle f.eks. sportsudstyr, kan det være tricky, da kvaliteten og slidtagen kan være svær at fornemme på billeder. Flere sportsgrene kræver også, at udstyret er i tip top form, da det ellers kan gå ud over præstationen. Det kan f.eks. være svært at spille badminton med en ketcher der er sprunget eller fodbold med støvler, hvor knopperne helt slidte. 

Et godt råd her, er at gå efter fysiske forhandlere, hvor du kan se og mærke varerne først. 

Et godt eksempel er f.eks. Hestehuset Husted, hvor alle second hand varer indleveres personligt og tjekkes af personale og sælges både fysisk og online. 

Se før køb

Som nævnt under sportsudstyr, er det altid en god idé, at se og mærke varerne, inden du overfører pengene. På den måde kan du både sikre dig varens kvalitet og stand, men også om varen faktisk eksisterer. Handler du online på f.eks. DBA, Trendsales eller lign., er det ikke altid givet, at et fysisk møde er muligt og her gælder det om at være kritisk og bruge både sund fornuft og mavefornemmelse, selvom det heldigvis med tiden er blevet sværere for svindlere at snyde til køb.

Husk kvittering

Er du på udkig efter en nyere eller måske en vare i en højere prisklasse, bør du som udgangspunkt altid bede om en kvittering. En kvittering er nemlig den bedste måde kan du sikre dig, at du ikke køber en hælervare eller bliver snydt på andre måder, selvom det aldrig er en garantering, da også selv falske kvitteringer eksisterer. Varer af ældre alder eller loppefund kan selvfølgelig være svære at få kvittering på, men der sker aldrig noget ved at spørge.