Tryghed på arbejdspladsen ved elektronisk rapportering

Whistleblowersystem

 

Tryghed er et af de vigtigste elementer for et menneske. Mennesket har tre grundlæggende strategier for at sikre en tilstand af tryghed. Vi starter oppefra og bevæger os derefter ned af i rækken, hvis den første strategi ikke virker. 

Den første strategi omhandler den sociale funktion, hvoraf vi ved ved brug af verbal og nonverbal kommunikation forsøger at formidle vores følelser til andre mennesker omkring os. Bliver vi ikke hørt forbereder kroppen sig til kamp/flugt – og i sidste ende, hvis dette ikke er muligt – fremkommer oftest en nedlukning af vores sind.


Trygge rammer på arbejdspladsen

Der er et stort behov for at få skabt nogle rammer på arbejdspladsen, hvor det er trygt for medarbejderne at ytre sig kritisk om forhold på arbejdspladsen. Muligheden for kommunikation på og omkring arbejdspladsen er altafgørende for en velfungerende arbejdsplads med glade medarbejdere. 

Både medarbejdere, samarbejdspartnere, leder og andre skal enkelt og sikkert have mulighed for at indrapportere mulig ureglementeret adfærd i danske virksomheder og organisationer.

 

Lovkrav skal sikre anonym elektronisk rapportering

I slutningen af 2021 træder et nyt lovkrav i kraft, omhandlende krav om en whistleblower ordning hos virksomheder og organisationer med 50+ arbejdstagere. Det står fast efter vedtagelsen af EU-direktivet, der omhandler minimumsrettigheder og -muligheder for whistleblowere. 

Et whistleblowersystem vil beskytte whistleblowere og gøre det muligt for medarbejdere at informere om ulovligheder, uden at bekymre sig om konsekvenser for at være lovlydig og samvittighedsfuld. 

Loven lægger op til større åbenhed – og mere sikkerhed for den enkelte medarbejder. Whistleblowing er en balancegang mellem loyalitet overfor arbejdspladsen og ansvar overfor loven.

 

Sikre din arbejdsplads og dine medarbejdere

En sund og velfungerende arbejdsplads er fri for krænkelser og chikane, hvilket et whistleblower system kan hjælpe på vej til. Loven træder i kraft i slutningen af 2021, hvorfor alle virksomheder med over 50 medarbejdere, skal have et whistleblower system opsat forinden. Dette kan virke besværligt og krævende for mange virksomheder, men det kan opsættes uden at afsætte vigtige ressourcer til sagen. Der findes alverdens virksomheder, som kan hjælpe dig på vej. Heriblandt WhistleSystem, som er en sikker og simpel løsning. Med WhistleSystem software er du sikret at overholde reglerne i den nye lovgivning om whistleblowing. WhistleSystem overholder alle EU-lovkrav og softwaren er udviklet i samarbejde med statsautoriseret revisorer og advokater. Du får et enkelt og intuitivt design, der gør det muligt for enhver at håndtere – alt imens at du og din virksomhed er garanteret sikkerhed – både i forhold til lovgivning, og i forhold til dine medarbejders trivsel – til markedets bedste pris.