Stigende tendens under Covid-19: Økonomisk kriminalitet og svindel online

sikkerhed online

Det er nu lidt over et år siden at Covid-19 gjorde sit indtog i Danmark og Europa, og pandemien har ikke kun påvirket vores personlige liv. Det har også haft stor betydning for online sikkerhed og kampen mod online svindel.

Mange virksomheder har måtte se sig nødsaget til at rykke deres forretning online, og medarbejdere har skulle vænne sig til online møder og opkobling hjemmefra. Op netop disse tendenser, kan lede til sikkerhedslækager og udfordringer relateret til økonomisk kriminalitet. 

En ny undersøgelse foretaget blandt virksomheder i USA, Storbritanien, Tyskland og Norden sætter fokus på de udfordringer, som corona har ledt til online. 

Resultaterne fra undersøgelsen bliver gennemgået her, og så kan du få tips til, hvordan du som virksomhed kan imødekomme disse udfordringer. Du kan også få flere råd i dette indlæg om at fremtidssikre din hjemmeside.

De tre største udfordringer 

På tværs af kloden viste undersøgelsen, at den største udfordring under Covid-19 har været en øget online svindel. Hele 70% af virksomhederne har således rapporteret tilbage, at de har oplevet en stigning under corona. Dernæst har mange virksomheder følt sig udsat, fordi de ikke har haft viden og teknologi til at kunne tilpasse sig online forespørgsel hurtigt nok. I den forbindelse har mange af virksomhederne ligeledes svaret, at de har identificeret flere områder på deres hjemmesider, hvor de kan forbedre sikkerheden. Endelig har svaret 64%, at de i fremtiden også gerne vil være bedre til at muliggøre hjemmearbejde og en sikker opkobling fra hjemmet. 

Tjekliste til at øge sikkerheden online

Uanset hvad fremtiden byder, så bør du som virksomhed tage ved lære af den viden og de erfaringer, som Covid-19 har givet os. 

Her er en tjekliste til, hvordan du allerede i dag kan styrke din sikkerhed og imødekomme udfordringer, som er listet ovenfor:

Invester i en teknologi, der giver dig fleksibilitet

Hvis du planlægger at investere i en teknologi for at sikre dig mod online svindel, så bør du kigge efter en løsning som er fleksibel og let implementerbar. Når det kommer til fleksibilitet, så er det vigtigt, at du investerer i en ydelse, som er nem at tilpasse, når svindel og økonomisk kriminalitet pludseligt udvikler sig – som vi har set her under Covid-19. Og det gælder uanset om du planlægger at bygge teknologien selv, benytter dig af en model som en leverandør laver, eller gør brug af en tredjepartsløsning.

Gør brug af automatisering og øg effektiviteten

Stigningen i svindel og økonomisk kriminalitet, har gjort det svært for mange virksomheder at finde de rette jobkandidater og talenter indenfor feltet. For at imødekomme det, kan du med fordel lede efter løsninger, som RPA (Robotic Proces Automatation). Det tillader dig at automatisere rutine-arbejdsopgaver, så der er mere tid til de arbejdsopgaver, som har den højeste værdi.

Invester i en Cloud løsning

Evnen til hurtigt at tilpasse sig har været en af de største udfordringer under Covid-19. Især når det kommer til hjemmearbejde, hvor virksomheder fra den ene dag til den anden har måtte sende medarbejdere hjem og muliggøre opkobling hjemmefra både fra tablets, telefon og computer. En Cloud løsning kan hjælpe dig med serverkapacitet, som kan justeres efter behov. Samtidig bliver det også meget nemmere for medarbejdere at tilgå dokumenter og andet, uanset hvor de befinder sig. 

Hvis du ønsker at gøre brug af denne tjekliste, er der masser af softwarefirmaer, som med hjælp af automatisering og cloud løsninger gør arbejdet mere effektivt. Tag for eksempel en virksomhed som Eindom, der med en intuitiv software automatiserer alle former for arbejdsopgaver indenfor ejendomsadministration.Og det er bare et enkelt eksempel. Virksomheder som Eindom eksisterer på tværs af brancher og sektorer, så du kan nemt finde hjælp.